Tervetuloa TyyliSiskon sivulle


Vauhti kiihtyy, yrität pysyä mukana "karusellissa" joka sinua pyörittää. Kuinka kova voi olla vauhti? Muistatko pysähtyä? Hiljentää tahtia ja jarruttaakin välillä? Sinä määräät vauhdin kukaan ei paina jarrua toisen takia. Sinun pitää laskea omat voimavarasi ja tuntea oma kehosi jos se antaa sinulle "hälytysmerkkejä". Olisiko nyt aika vähentää "kaasua" ja muistaa, että yksin et tätä maailmaa pysty rakentamaan? Tarvit siihen "rakennuskaverin" jonka kanssa yhdessä keräätte palapeliinne palan kerrallaan valmiiksi. Aikanne kerättyänne huomaatte, että sitä ei tehdä hetkessä ja joskus palasetkaan ei sovi kohdalleen ja kokoatte ja rakennatte uudelleen.

-sv-

Sisko Vainio

Analyyseissä haluan luoda sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden jossa todellakin keskitytään sinuun. Mitkä ovat sinun värisi, mikä on sinun tyylipersoonallisuutesi ja mikä on sinun vartalonmuotosi. Kaikista näistä analyyseistä tulet saamaan kansion. Myöhemmin voin katsoa vaatekaappisi, mitä sinne pitää lisätä tai ottaa pois ja minkä vuoksi. Analyyseillä saat vielä vahvuuden omasta minästäsi vaikka varmasti jo tiedätkin mikä sinulle sopii. Yhdessä voimme keskustella ja jos haluat elämääsi muutoksia tyylin suhteen, niin voimme ottaa niitä pienin askelin. Ota rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan tähän TyyliSiskon analyysiin. 
Yhteystietoni:  Pukeutumisneuvoja, eat  Sisko Vainio  p. 045 892 2288.  tyylisisko@gmail.com
Analyysit Sinulle                               

                    

 Hei tehdäänpä sinulle värivuodenaikasi ja tyylipersoonallisuustesti, josta saat myös mukaasi värikartan ja tiedot tyylipersoonallisuudestasi. 
Lisäksi yhdessä katsomme värikansiotani, mitkä värit pukevat sinua.
Tyylipersoonallisuustestissä käymme läpi sinun tyylisi, oletko klassinen,naisellinen jne. vai oletko ripaus kaikkia.Teen sinulle oman kansion
jossa on värianalyysisi sisältäen värikarttasi ja tyylipersoonallisuustestisi sisältäen selostuksen sinun tyylistä / tyyleistä.  

Jos haluat vartalonmuotomittauksen, saadaan selville kuulutko kaareviin vai kulmikkaisiin. Käymme läpi mitä se pitää sisällään, mitkä materiaalit ja leikkaukset pukevat sinua parhaiten ja mitä sinun kannattaa ottaa huomioon ostoksille lähtiessäsi. Myös tästä analyysistä saat tiedot kansioosi. Lisäksi minulla on iso taulu josta käymme vielä läpi sinun vartalonmuotosi. Katsomme myös luustonrakenteesi ja avaan sen sinulle mitä se tarkoittaa vaate/asuste valinnoissasi.

Tähän kaikkeen sinun olisi hyvä varata riittävästi aikaa noin 2-3 tuntia.

Voit myös kysyä yksittäishintojani esim. värianalyysi pelkästään jne.

Jos tulen kotiisi  tekemään analyysit, voimme myös katsoa vaatekaappisi sisällön, pitäisikö jotakin ottaa pois vai lisätä mahdollisesti.

Tavataan analyysien merkeissä 
Tilaa minut:  Sisko Vainio   p. 045 892 2288

----------------------------------------------------------------------------------------------
 Asiakkaani analyysit/vaatekaapin sisältö
  
 Valmisteluvaihe
Asiakkaani tulee kotiini. Olemme puhelimessa sopineet tapaamisen ja olen luvannut tehdä hänelle analyysit. Olen pyytänyt asiakastani ottamaan mukaansa mustan pitkähihaisen pukeutumispaidan jossa on u-kaula-aukko ja pitkät mustat legginsit. Pyysin myös asiakastani ottamaan mukaan hameen ja bleiserin. 

 Asiakkaan henkilökohtaiset väriominaisuudet

Kysyn asiakkaaltani mikä on hänen lempivärinsä, mitä koruja hän käyttää kulta, vai hopea. Minkäväriset hiukset asiakkaallani on ollut lapsena ja onko ollut pisamia. Varmistan vielä häneltä, että onko hiukset värjätty vai onko oma väri. Katson asiakkaani silmienvärin ja ihonvärin. Asetan hänelle valkoisen kapan ja hiuksiin suojan jos hiukset on värjätyt. Katson väriliinoilla mitkä ovat hänen dominoivia eli määrääviä piirteitä, onko se lämpimyyttä – viileyttä, kirkkautta – pehmeyttä, vaaleutta – tummuutta. Lämmin viestittää keltaisuutta ja viileyteen menevä sinisyyttä. Tämän jälkeen katson hänen vuodenaikansa.Kerron asiakkaalleni, että hänen dominoiva piirteensä on viileä ja vuodenaika on kesä, eli hän on viileä kesä. Hänen väripalettiin kuuluu aina vaaleanpunaisesta, tummiin roosan sävyihin saakka, myös fuksiaa, mutta useimmiten ne näyttävät parhailta puuteroituna tai murrettuina. Sinun punaisissasi, samoin kun vihreissäkin ja harmaissasi, on sinisiä sävyjä. Sinun vesimelonin punainen kallistuu hieman korallin suuntaan, mutta muista välttää oranssia ja oranssinpunaista. Kesään kuuluu koko laventelin, orkidean ja malvanväristen pastellien perhe. Ne kaikki ovat sinun värejäsi. Lisäksi väreihisi kuuluvat luumun, viinin ja vadelman tummemmat sävyt. Kesän väripalettiin kuuluu ainoastaan yksi imarteleva keltaisen vivahde; vaalea sitruuna. Valitse keltainen tarkoin värimallisi mukaan ja vältä kultaisia sävyjä. Asiakkaani on lapsenakin ollut tumma eli hän näyttää erityisen hyvältä palettinsa voimakkaissa väreissä. Kerron asiakkaalleni, että hänen pitäisi karttaa mustaa, vitivalkoista, kellervää beigeä, kultaa, oranssia, kellanvihreitä ja kaikkia keltaisia pohjasävyjä. Mustaa hän voi käyttää asusteissa, esim. kengissä ja laukuissa. Jos asiakkaani on hyvin päivettynyt hän voi pukeutua puhtaan valkoiseen, mutta kuitenkin väri on liian ankara pehmeälle naisellisuudellesi ja terävät kontrastit eivät pue sinua.

Seuraavaksi teen asiakkaalleni vartalonmuotomittauksen

Merkkaan asiakkaani pituuden, otan mitan hänen kainalostaan, nivustaipeesta, jonka asiakas itse näyttää, polvi mitan ja polvesta lattiaan mitan.

Mitat saatuani annan asiakkaalleni tyylipersoonallisuustestin jonka hän voi täyttää sillä aikaa kun teen mittaukset. Kun asiakas on täyttänyt tyylitestin, niin kerron asiakkaalleni hänen koko pituutensa ja hänen vertailulukunsa. Kysyn asiakkaani kokonumeron mitä käyttää alhaalla ja mitä kokoa ylhäällä. Laitan asiakkaalleni vyötärönauhan paikalleen ja mittaan hänen vyötärönsä, rinnan ympäryksen rinnan korkeimmalta kohdalta, ylä- ja alalantion sekä selän leveyden ja selän pituuden. Nämä tehtyäni kerron hänelle hänen vartalonmuotonsa ja miksi olen tullut tähän päätökseen. Asiakkaallani on selvä vyötärö ja hartialinja on suora eli hän on pehmeä suora. Kerron asiakkaalleni, että hänen kannattaa korostaa vyöllä vyötäröänsä eli vyö on avainasemassa hänen pukeutumisessaan, kannattaa käyttää vartalonmyötäisiä jakkuja tiukkaan kudottuja ja keskitiukkaan kudottuja kankaita ja liian löysään kudotut leventävät häntä. Kankaiden pinta on sileä tai kiiltävä ja yleensä kulmikkaiden kuviot: ruutuja, raitoja, geometrisia kuvioita. Asiakkaani kannattaa välttää poimutettuja vyötäröitä, mutta sivusaumojen kohdalla voi käyttää vähän poimutuksia. Etsitään asiakkaalleni kapea vyötärö esiin esim. muotilaskoksilla, leikkaussaumoilla. Hänen kannattaa käyttää istutettua hihaa ja terävälinjaisia kauluksia ”herrakaulus”.

Mittaan asiakkaani luustonrakenteen ja hän on keskikokoinen. Hänen kannattaa välttää pukeutumisessaan suuria kuvioita, mutta myös liian hentoja kuvioita. Hänen ei kannata käyttää liian pieniä koruja ja välttää myös liian rohkeita kontrastivärejä  ja – kuvioita.

Kerron asiakkaalleni hänen mittasuhteistaan

Hänen kannattaa kokeilla lyhyitä jakkuja tai pitkiä jakkuja yhdistettynä lyhyisiin hameisiin, lyhyitä hameita sävyyn sopivien sukkien kanssa ja kapeita hameita ja housunlahkeita. Leningeissä empiretyylisiä, leveitä vöitä ja korottomat kengät ei ole hyvät, mieluummin matalia tai keskikorkeita korkoja. Näillä luodaan vaikutelma, että joka pidentää jalkoja ja katkaisee vartalon. Erityispiirteitä asiakkaallani on matala vyötärö/lyhyet jalat ja hänen kannattaa välttää pitkiä ja leveitä hameita ja puseroita ja tunikoita leveälahkeisten housujen kanssa, sekä samanvärisiä vöitä kuin yläosa.

Mittaan asiakkaani takkien pituudet ja hameiden pituuden. Otan häneltä lyhyen, klassisen ja pitkän jakun/bleiserin pituuden ja niin, että aina mitataan vyötärönauhan kautta. Sitten mittaan hänen hameen pituuden, mini, klassinen ja pitkä arkihame. Asiakkaani pituus on 155,5 cm joten hänen pitkän hameensa mitta otetaan niin, että nilkka näkyy, tämä siksi, että hänen pituutensa on alle 160 cm ja näin saadaan pidempi vaikutelma.

Lopussa käyn hänen tyylipersoonallisuutensa läpi

Hänelle tuli luonnollinen, klassinen ja pieni ripaus naisellisuutta. Kerron asiakkaalleni, että luonnollinen pukeutuu rennosti, hänen hiuksensa on pese ja pidä hiukset oli ne sitten lyhyet tai pitkät. Luonnollinen ei

pukeudu juuri sen muodin mukaisesti, mutta se ei tarkoita sitä ettei

hän halua näyttää hyvältä. Hän liikkuu paljon ja viihtyy luonnossa. Luonnollinen käyttää luonnonmateriaalia puuvilla, pellava, villa ja mokka ja yleensä hän käyttää matalia kenkiä. Luonnollinen meikkaa myös hyvin vähän joskus pelkästään vaikka huulipunaa.

Asiakkaalleni nousi toisena tyylipersoonallisuutena klassinen. Klassinen tarkoittaa, että hän suosii ajatonta ja selkeää linjaa. Klassinen investoi yleensä merkkituotteisiin ja hän kantaa vaatteensa ryhdikkäästi. Hän on muodollinen, asiallinen ja hillitty. Klassisen olemus on hoidettu ja huoliteltu. Klassisen vaatekaappi on toimiva ja hän on ”jakkupuku” ihminen. Klassinen käyttää myös luonnonmateriaaleja ja hän suosii yksivärisyyttä, jonkin verran pastilleja, tummansinistä ja valkoista. Hänen hiuksensa ei ole koskaan laittamattomat tai vaikeasti hallittavat. Meikki on hillitty ja viimeistelty ja hiukset on polkka, nuttura tai ponihäntä.

Asiakkaalleni tuli myös ripaus naisellisuutta, materiaalit ovat pehmeitä ja laskeutuvia ja runsaita. Väreissä naisellinen nainen käyttää pehmeitä värejä, vaaleita luonnonvärejä, karamellivärit ja pinkki. Romanttinen laittaa hiuksensa ja pitää kiharakampauksista. Naisellisen meikki on pehmeä. Hän käyttää mielellään vartalonmukaisia vaatteita.
                 
Asiakkaani kohdalla nämä tarkoittaa

Hän on luonnollinen vapaa-aikana ja töissä, mutta klassisuus hänellä näkyy myös töissä ja juhlissa. Naisellisuus näkyy asiakkaallani enemmän ehkä juuri vapaa-aikana koska hän on innokas tansseissa kävijä ja silloin hän haluaa olla naisellinen, hiukset kiharrettu ja käyttää naisellisia mekkoja ja korkokenkiä.
Kävin myös asiakkaani kotona myöhemmin ja kävin läpi hänen vaatekaappinsa sisällön. Valitsimme hänelle asukokonaisuuksia/asusteita työhön ja vapaa-aikaan. Hänen ammattinsa on Asiantuntija nuorten työvoimapalvelut. Valitsimme luonnollista tyyliä, klassista ja hieman myös naisellisuutta korostava.

Asukokonaisuus oli mielestäni hyvin istuva ja hänen väreihinsä sopivat. Materiaalit oli tiukkaan kudotut ja keskitiukkaan kudotut jotka sopi hänen vartalomuotoonsa. Leikkaukset oli sopivat muuten paitsi kuvassa oleva norjalainen takki joka oli 100 % villaa, mutta hiha olisi pitänyt olla istutettu, asiakkaani on kuitenkin viihtynyt tässä hyvin ja käyttänyt esim. talvisin kun hän on ollut koulutuksissa työnsä puolesta. Katsoin asiakkaani kanssa kaikkien valittujen asukokonaisuuksien materiaalit ja
vaatteiden huollon ja kävimme niitä läpi. Otin asiakkaastani kuvia eri asukokonaisuuksista ja niistä selvitys kuvien kohdalla.
Asukokonaisuus on valittu työelämään. Asiakkaani pukeutuu yleensä hyvin rennosti ja luonnollisesti eli farkkuihin, pukeutumispaitaan tai paitapuseroon ja tunikaan. Prässihousut, norjalainen neuletakki ja erilaiset asusteet on ajateltu koulutustilaisuuksiin joita hänellä on aina jonkin verran vuoden aikana. Yleisesti ottaen asiakkaani viihtyy töissä rennoissa vaatteissa. Asusteina käytin asiakkaallani eri huiveja, hattua, kenkiä vaihtamalla ja koruja lisäämällä, näin saimme erilaisia kokonaisuuksia. Korut olivat ajattomia klassisia koruja.


Punainen paitapusero materiaali on 95 % polyesteria ja elastaania 5 %. Polyesteri kuuluu tekokuituihin eli synteettiset kuidut. Materiaaliltaan polyesteri on joustava, kevyt ja kuivuu nopeasti ja elastaani kuuluu myös synteettisiin kuituihin ja sen erityisominaisuus on erittäin suuri elastinen venymä, joka voi olla jopa 800 %. Kuormituksen lakatessa kuitu palautuu alkuperäiseen pituuteensa.  Pesu on 40 oC ja silitys  110 oC, valkaisu on kielletty ja rumpukuivaus on 
kielletty ja lisäksi kemiallinen pesumerkintä.
 

Tunika 50 % cotton, 30 % polyesteria, 15 % polyamidia ja elastaania 5 %.  Puuvilla kuuluu luonnonkuidut/ kasvikuidut. Puuvillan eli cottoninkuidut ovat sileitä ja miellyttäviä iholle, imevät kosteutta, hygieenisiä ja kestäviä. Haittavaikutuksena on rypistyvyys ja 
likaantuu helosti.
Polyamidi kuuluu tekokuituihin eli synteettisiin kuituihin ja sen imukyky on parempi kuin muilla synteettisillä kuidulla.    Polyesteri on joustava ja kuivuu nopeasti ja elastaani kuuluu myös synteettisiin kuituihin samoin kuin polyesteri.                                        Tunikan pesu 30 oC ja silitys    110 oC, valkaisu ja rumpukuivaus kielletty ja lisäksi oli kemiallinen pesumerkintä.
 

 
Norjalainen 100 % villaa oleva neuletakki.  Villa kuuluu luonnonkuidut/eläinkuidut. Kemiallinen pesumerkintä, silitys enintään 150 oC, 
rumpukuivaus ja valkaisu kielletty.                      Perusohje villavaatteille on tuuletus ja harjaus.             Villa lämmittää ja viilentää kuitujen väliin jäävän ilmakerroksen ansiosta. Villan huonoja ominaisuuksia on, että jos pestään väärin, niin vanuu. 
Ruskeat prässihousut 48 % polyesteria, 47 % viskoosia ja 5 % elastaania. Polyesteri kuuluu tekokuituihin eli synteettisiin kuituihin ja polyesteri on joustava ja kuivuu nopeasti pitää muotonsa eikä rypisty helposti.                   Viskoosi kuuluu tekokuituihin/muuntokuituihin.    Viskoosissa on hyvä että ei sähköisty helposti ja sileäpintainen ja hyvä laskeutuvuus.                   Viskoosissa on huono märkälujuus ja mittapysyvyys.


 
Pukeutumispaita siniharmaa 48 % cotton, 48 % modal ja 
elastaane 4 %.
Puuvilla kuuluu luonnonkuidut /kasvikuidut.                     Puuvillan eli cottonin kuidut ovat sileitä ja miellyttäviä iholle, imevät kosteutta, hygieenisiä ja kestäviä. Haittavaikutuksena on rypistyvyys ja likaantuu helposti.     Modaali kuuluu tekokuituihin tarkemmin sanottuna muuntokuituihin. Modalin hyvänä ominaisuutena on parantunut pesunkesto ja se on kehitetty erityisesti puuvillan kanssa sekoitettavaksi.                      Pesuohjelma on 30 oC, silitys 110 oC, kemiallinen pesu kielletty ja rumpukuivaus kielletty.
 

Lyhyt farkkutakki 74 % puuvillaa, 24 % polyesteri, 2 % elastaani. Pesu 40 oC, pestävä samanvärisen pyykin kanssa, pestävä sisäpuoli ulospäin ja päästää väriä ensimmäisessä pesussa, voi päästää väriä myös kuivana/ tai kosteana. Puuvilla kuuluu luonnonkuidut/kasvikuidut. Puuvillan kuidut ovat sileitä ja miellyttäviä iholle, imevät kosteutta ovat kestäviä. Polyesteri kuuluu tekokuituihin eli synteettisiin kuituihin. Polyesteri on joustava ja kuivuu nopeasti. Elastaani kuuluu myös synteettisiin kuituihin.                         
Asusteet

                               Asusteiksi valitsimme klassiset helmet ja tunnetun            
                               muotoilijan 1960-70 luvulta Liisa Vitalin suunnittelemat     
                               hopeakorut.
                               Kenkiä vaihtamalla ja huiveilla saimme erilaisia 
                               kokonaisuuksia, sekä kesäisellä hatulla.                     
                                                Vyöllä toimme esille asiakkaani kapeaa uumaa.

Keskustelin asiakkaani kanssa miten vaatteet pysyvät kunnossa
Tärkeää on, että kannattaa hankkia vaatteilleen hyvät vaatepuut. Antaa vaatteiden levähtää ja välttää välisilitystä. Kun käyttää tarrarullaa niin se pitää vaatteen pitempään siistinä ja hyvä on aina muistaa, että säilyttää vaatteet puhtaina. Keskustelin myös asiakkaani kanssa miten kotona voi hoitaa vaatteitaan seuraavin ohjein: Noudattaa pesumerkin pesuohjeita, lajittelee pyykin, kannattaa käyttää tarvittaessa pesupussia.             Muistaa pestä vaaleamman vaatteen mukaan, huomioi myös koneen täyttö ja vähentää tarvittaessa linkousta. Kun pesee käsin pyykkiä, niin kannattaa käyttää paljon vettä, liottaa pesuaineen ja pesee hellä varoen.              Jos omistaa kuivausrummun, niin kannattaa välttää ylikuivausta ja kun silittää, niin kannattaa välttää hankausta. Puhuin myös asiakkaalle siitä jos tulee tahroja vaatteisiin joissa on vesipesulupa niin kannattaa toimia seuraavasti: Kastelee kuivuneet tahrat kylmällä vedellä ja odottaa 30-60 min, pesee vaatteen normaalisti ja ei saa hangata.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti