Tervetuloa TyyliSiskon sivulle


KULTALIITOKSIN Ilta-auringon kultaama hetki jää muistoihin kosketuksen lämpö iholle. Sydämen vahva tunne syvälle ajan hyräilevään tunnetilaan. Pysäyttää ajan kuljettaa mietteitä sydänalaasi lämpösiä lauseita pyyhit kyyneleitä. Mieleesi palaa herkät hetket ihanat odotukset. Ne kulkeutuvat sydämesi mielialaan. Rajattomien polkujen matkaajalle illan rauhaan, joka on kultaliitoksin sidottu _sv_

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Juhannus perinteitä

Lapsuudessani isä oli jo hakenut hyvissä ajoin ennen juhannusta koivunoksia vihtaa varten. Me lapset pyörimme siinä ympärillä ja seurasimme isän jokaista liikettä. Olimme aivan innoissamme, kun tiesimme, että saunaan saadaan vihdat joilla isä sitten "huiskii" meitä. Vieläkin muistan sen ihanan tuoksun joka kantautui jo saunakamariin, niin ihana on koivulehtien tuoksu. 
Isä oli taas kysynyt naapuriltamme luvan taittaa muutama koivunoksa, sillä ilman lupaa ei saanut kenenkään mailta ottaa, sen me lapset hyvin tiesimme. Isä kertoi meille lapsille minkälaiset koivunlehtien pitää olla: terveitä, täysikasvuisia ja tietysti vihreitä, niistä tulee hyvä vihta. Vihta piti laittaa myös ehdottomasti asitaan missä oli kylmää vettä ja se piti säilyttää vihtomisen jälkeen viileässä, kuivassa ja varjoisassa paikassa.  Hyvin on jäänyt nämä lapsuuden opit muistiin ja itsekin olen tehnyt monta kertaa vihdan. Lapsuuden sauna oli piharakennuksessa ja vaikka itsellä on nykyään sisäsauna, niin se vihdan haju tuo kuitenkin mieleen aina ne lapsuuden muistot.

-sv-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti