Tervetuloa TyyliSiskon sivulle


KULTALIITOKSIN Ilta-auringon kultaama hetki jää muistoihin kosketuksen lämpö iholle. Sydämen vahva tunne syvälle ajan hyräilevään tunnetilaan. Pysäyttää ajan kuljettaa mietteitä sydänalaasi lämpösiä lauseita pyyhit kyyneleitä. Mieleesi palaa herkät hetket ihanat odotukset. Ne kulkeutuvat sydämesi mielialaan. Rajattomien polkujen matkaajalle illan rauhaan, joka on kultaliitoksin sidottu _sv_

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Muotisuunnittelija Roger Vivier

Monet kysyvät jo meiltä lapena: Mikä sinusta tulee isona? Tytöt vastaavat usein: sairaanhoitaja, opettaja ja iskelmälaulaja ja poikien vastaus on usein lentäjä tai lakasukoneenkuljettaja. Meillä kaikilla on lapsena haaveemme ja unelmamme ja niin pitää ollakin. Joillakin voi olla haaveena vaikka tulla hyväksi kenkäsuunnittelijaksi tai vaatturiksi ja lapsen haaveet muuttuvat monesti matkan varrella ennen kuin he todellakin alkavat miettiä tosissaan omaa ammattiaan. Mikähän mahtoi olla kenkien muotisuunnittelijan Roger Vivier´n lapsuuden ammattihaaveena ?
Roger Vivier´n näyttelystä on tehty kirja jossa kerrotaan miten upeaa on kenkien suunnitteleminen. Vivier kertoo kirjassaan miten kengällä on "luuranko" ja , että sen "luurangon" pitää olla täydellinen. Roger Vivier peittää luomuksensa kauniilla kirjailulla ja koristeilla, mutta pinnan alla on mittasuhteiltaan täydellinen perusavokas joita näemme myös paljon tämän päivän trendeissä. Kenkien suunnittelussa voi lähestyä kahdesta näkökulmasta, suunnitella kenkä joka on "hetken" villitys tai tehdä työtään syvällisemmin ja henkilökohtaisista ja pysyvämmistä lähtökohdista kuten Vivier. Roger Vivier ei tuntenut tarvetta tehdä jotakin hätäisesti tai tehdä jotakin ensimmäisenä, hänen mielestään kenkä oli valmis sitten kun se hänen mielestään oli ja se saattoi kestää vuosiakin. Vivierille oli aina tärkeää luoda kaunista. Kengät olivat hänelle kuin koruja joita ei heitetä pois. Vivierille tuotti suurta nautintoa nähdä, että kengät käytettiin vuosikausia eivätkä ne käyneet vanhanaikaiseksi. Tämä hieno mies syntyi Pariisissa v. 1913 ja toimi kenkien muotisuunnittelijana ja hän kuoli v. 1998 Ranskassa.
Tänä päivänä tehdään kenkiä vähän eri tyylillä ja eletään "hektisessä" maailmassa, mutta hienoja kenkiä löytyy vieläkin, tarjontaa on valtavasti, mutta rohkenen väittää, että tänä päivänä ei välttämättä ole aikaa muokata sitä Vivierin "luurankoa".
terv. TyyliSisko
 





























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti